Kako integrisati Google +1 dugme na svoju web stranicu

Optimizacija za Internet pretraživače (SEO) doživljava svoju evoluciju sve većim približavanjem pretrage i socijalizacije.Pa tako socijalizacija sadržaja postaje obavezan element SEO strategije. Google predstavio +1 dugme koje je bilo jedna od najiščekivanijih opcija koja vam pomaže da kažete svojim prijateljima koje web stranice vam se dopadaju. Ako imate svoj web sajt ili blog i ne znate kako da ga integrišete evo rešenja koje će vas naučiti kako to da uradite.

Koja je uloga Google +1 dugmeta?

Uloga ovog dugmeta jeste da omogući vašim prijateljima i kontaktima da znaju da ste pogledali neku stranicu i izrazili svoje mišljenje o njoj. Do sada je ovo bile moguće da se pokaže i podeli svojim kontaktima korišćenjem društvenih mreža poput Facebooka i drugi. Facebook Like je napravio ogroman uspeh za kojim su krenuli i Twitter sa dugmetom Follow ali i Google sa +1. Ovo je vrlo zgodan način, indirektno sredstvo za preporučivanje stranica i linkova kako  prijateljima i kontakte tako i svim ostalim.

Kako ovo radi?

Jednostavno, sve što treba da uradite jeste da kliknete na +1 dugme, koje se obično nalazi na desnoj strani vaših rezultata pretrage, za stranice koje smatrate korisnim. Kada vaši prijatelji budu vršili sličnu pretragu moći će vidjeti da stranice koje vi smatrate korisnim što svakako može da utiće na smanjenje vremena koje bi potrošili u nekoj pretrazi. Ovo je takođe veoma korisno za poboljšanje rangiranja web stranice na stranicama rezultata pretrage.

Kako integrisati +1 dugme na svoju veb stranicu?

Postoji Google-ov podrazumevani kod za dodavanje +1 dugmeta na vaš sajt, http://www.google.com/webmasters/+1/button/, i sve što je potrebno jeste da dodate ovaj HTML/JavaScript kod u vašu stranicu. Kod izgleda ovako:

<scripttype=“text/javascript”src=http://apis.google.com/js/plusone.js></script><g:plusone></g:plusone>

Nakon što umetnete ovaj kod na vašoj stranici će se pojaviti kao klikabilno dugme koje broji, nešto poput kombinacije glasanja za vaš članak i Bookmarkinga vaše web stranice.

Advertisements
This entry was posted in SEO- optimizacija za internet pretraživače and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s